Thursday 11 March 2010

nämen hej

Jag har bestämt mig för att börja skriva på Svenska, nu när jag är "hemma" igen. Hemma i Sverige. Jag lever och bakar och stickar och spelar dataspel och sover i Sverige. I Stockholm. Men. Jag gillar inte riktigt Stockholm, för att vara ärlig. Jag känner mig inte direkt "hemma" här, känner mig inte riktigt som en Stockholmare. Jag har fortfarande inga vänner här och ingen aning om hur man skaffar såna, och inte heller direkt nån lust att anstränga mig - det verkar... tja, ansträngande. Tar tid från alla mina projekt.

Jag kan ju inflika här att jag älskar mitt liv. Jag jobbar och får lön och trivs på mitt jobb, jag har rätt bra koll på vad jag håller på med, tror jag, är inte helt usel, tror jag. Jag har en hel del fritid som jag kan fylla med alla möjliga roliga saker, som att sy på min nya symaskin eller baka bröd i min nya bakmaskin. Det är jätteroligt. Och jag har tre människor som jag älskar aldeles ofantligt mycket i mitt liv.

Så jag lider inte direkt av att bo i denna kyliga metropol. Speciellt med tanke på att jag faktiskt inte bor i Stockholm så mycket som på Lidingö. (Upptäckte häromdagen att ön faktiskt heter Lidingön, det är själva orten som heter Lidingö.) Och Lidingö är väldigt vackert.

Så, senaste månaderna har jag hållt mig till muffins men det är inte så spännande att posta bilder på bara muffins i längden. Jag har undanhållit massor med intressanta muffins för er! Minsann. Har funderat på att delge eder mina intressanta bröd-experiment. Varannan gång blir det gott och varannan gång i stort sett oätligt. Det är ju spännande. Men vi får se. Jag känner mig inte som en brödbloggare och det är så tråkigt att hålla sig till ett ämne. Jag kan i alla fall lova att inte modeblogga. Men blogga över huvud taget kommer jag nog göra lite mer av.

Dagens höjdpunkt: en bulle! Tack för bullen A. (Det kanske låter lite hemskt att en bulle är dagens höjdpunkt men klockan är trots allt bara halv två. Och det har vart en rätt dålig dag fram tills bullen.)

No comments: