Monday 21 May 2012

Normer

Alltså. Hon kanske inte är sjuk, hon kanske inte är onaturligt smal. Men jävligt smal är hon, och på bilden till höger ser hennes kropp fan felkonstruerad ut. Det är väl antagligen shoppat men ändå.

Jag vill inte titta på henne och känna att jag önskar jag såg ut så. Jag vill inte att någon ska se den här kroppen som idealisk eller normativ.

Sen stör jag mig också på att de valt två bilder där hon står i nästan exakt samma pose, med samma bikiniöverdel (men i olika färger) och med fula surfbrädor i samma grepp.

Om jag skulle ta och analysera bilderna lite. På två av dem ser hon lite tom ut, otillgänglig och sval kanske, eller passiv. På en av bilderna ler hon, och det är väl bättre. Passivitet hos kvinnliga modeller är vanligare.

På bilden i mitten är hela hennes pose passiv. Hennes ben är särade, hennes mun lite öppen, armen hålls lite ut åt sidan. En sublim sexualisering. Diskret men fortfarande tydlig. Hon är tillgänglig och passiv. Hon gör inget motstånd.

Till vänster är benen särade, brösten framskjutande. Till höger är hennes underliv frampressat i en pose som ser helt onaturlig och obekväm ut. Armen bakåt på båda, även det i en onaturlig vinkel. Testa själv. Ställ dig i vilken av dessa poser som helst. Svanka, tuttarna ut, armen bakom ryggen.

När jag testar så för det tankarna till bondage.

Och när jag tittar efter så har hon en massa stora armband, som nästan påminner om bojor...


Men nu överreagerar jag, eller? Nu är jag lite för rabiat kanske? Eller?

Eller?

1 comment:

gorkij said...

Vettig analys, har ibland undrat vad det är de egentligen säljer - bilden av något ingen är eller klädesplagg...